HPP avusti Senaatti-kiinteistöjä kiinteistökehityshankkeessa historiallisella Uudenmaan kasarmilla

Senaatti-kiinteistot-Uudenmaan-kasarmi

HPP avusti Senaatti-kiinteistöjä kiinteistökehityshankkeessa Helsingin Kruunuhaassa sijaitsevalla Uudenmaan kasarmilla. Senaatti-kiinteistöt myyjänä ja HGR Property Partners Oy sekä Wihanto Oy ostajina allekirjoittivat 6.9.2022 kiinteistökaupan esisopimukset osoitteessa Liisankatu 1 sijaitsevasta Uudenmaan kasarmin rakennuksista ja piha-alueesta. Sotamuseon käytössä ollut historiallinen Uudenmaan kasarmi on rakennettu 1880-luvulla.

Kiinteistön kaksi kasarmirakennusta siirtyvät HGR Property Partnersille joulukuussa 2022. Rakennukset tullaan alustavien suunnitelmien mukaan kehittämään toimitilakäyttöön ja niihin sijoitetaan uusi päiväkoti.

Kiinteistön piha-alueelle on suunnitteilla asuinrakennus Wihanto Oy:lle. Kaavamuutoksen jälkeen piha-alueella sijaitsevat pysäköintipaikat on tarkoitus siirtää maan alle rakennettavaan pysäköintilaitokseen, ja rakentaa tilalle piha päiväkodille sekä asuinrakennus pihoineen. Alueen kaavamuutos on vireillä ja lopulliset tonttikaupat tehdään uuden asemakaavan saatua lainvoiman.

Kauppahinta asuintontin osalta on arviolta noin 10 miljoonaa euroa.

HPP toimi järjestelyssä myyjän oikeudellisena neuvonantajana.

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä