HPP purjehdusmaajoukkueen pääyhteistyökumppaniksi

Suomen purjehdusmaajoukkue suuntaa sunnuntaina 21. maaliskuuta Lanzarotella kilpailtaviin olympiapaikkakarsintoihin uuden pääyhteistyökumppanin tukemana. HPP Asianajotoimiston ja Sailing Team Finlandin yhteistyö kantaa Pariisin olympialaisiin 2024 saakka.

Kesällä 2021 kilpailtavissa Tokion olympialaisissa Suomella on kolme Olympiakomitean valitsemaa edustajaa (Kaarle Tapper/Laser standard, Tuula Tenkanen/Laser radial ja Tuuli Petäjä-Sirén/RS:X).

21.-26. maaliskuuta kilpailtavissa karsinnoissa purjehtijat tavoittelevat Euroopan kiintiön viimeisiä maapaikkoja Nacra 17- ja 49er FX-luokissa (paikkoja jaossa yksi per luokka).

49er FX -luokassa maapaikkaa tavoittelee kaksi suomalaisvenekuntaa: Noora Ruskola ja Mikaela Wulff sekä Ronja Grönblom ja Veera Hokka. Olympiapaikan saa maapaikan tuonut venekunta.

Kuvassa Ronja Grönblom ja Veera Hokka.
Kuvassa Mikaela Wulff ja Noora Ruskola.
Katso videotervehdykset Lanzarotelta.

Kahdet olympialaiset kattava yhteistyökumppanuus on Sailing Team Finlandille tärkeä. HPP on tukenut pitkään huippu-urheilua ja myös suomalaisen kilpapurjehduksen menestystä maailmalla.

– Olemme ylpeitä siitä, että voimme olla nyt mukana myös purjehdusmaajoukkueen toiminnassa. Purjehdus on monelle meille läheinen laji oman harrastuksen kautta, ja olemme huomanneet, että lajissa hankitut opit pätevät hyvin myös työelämään, HPP:n osakas Pekka Raatikainen sanoo.

– Aivan kuten asianajajan työ, purjehtiminen on samanaikaisesti yksilö- ja joukkuelaji: siinä menestymisessä tarvitaan sekä huippuluokan yksilösuorituksia että saumatonta tiimityöskentelyä. Meillä HPP:ssä on tapana sanoa, että olemme erikoistuneet olennaiseen. Siitä purjehduksessakin on pohjimmiltaan kyse.

Sailing Team Finlandille HPP-kumppanuus mahdollistaa pitkäjänteisen toiminnan ja merkityksellisen yhteistyön.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme HPP:n vahvasti mukaan huippukilpapurjehdukseen. Huippuvaiheen lisäksi kumppanuus jalkautuu nuorten tasolle. Olemme molemmat omilla segmenteillä toteuttamassa unelmia ja uskon, että yhteistyöllä pystymme auttamaan molempia osapuolia lähemmäs näiden unelmien saavuttamista, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

Sailing Team Finlandin viestintä seuraa maapaikkakarsintaa päivittäin verkkosivuillaan ja Facebookissa sekä ratkaisupäivinä mediatiedottein.

Lisätietoa maapaikkakarsinnasta: https://www.lanzarotewinterseries.com/international/index.php 
Lue lisää: https://spv.fi/stf-artikkelit/maapaikkakarsinta-alkaa-lanzarotella/
Kuvat: Sailing Team Finland

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä