Molcan mestaruuteen HPP Openissa

Vuoden 2021 HPP Openin kaksinpelin turnausvoittoon pelasi Slovakian Alex Molcan. Turnauksen nelinpelivoittoon pelasivat lauantaina Itävallan Alexander Erler/Lucas Miedler (lue lisää).

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelussa olivat vastakkain kolmanneksi sijoitettu 23-vuotias Alex Molcan (SVK) ja sijoittamaton 32-vuotias Joao Sousa (POR). Pelaajien tiet finaaliin olivat hyvin samankaltaiset: neljä voittoa, joista kaksi tiukkojen kolmieräisten kautta. Kuitenkin välieristä he selviytyivät tyylipuhtaasti, kun Molcan (ATP-103) voitti Alexander Shevchenkon (ATP-356) 6-2, 7-6(4) ja Sousa (ATP-147) pudotti toiseksi sijoitetun Henri Laaksosen (ATP-97) 6-4, 6-3.

Finalistit eivät olleet kohdanneet toisiaan ennen päivän koitosta. Entinen maailmanlistan 28. Sousa aloitti ottelun vahvasti hankkimalla murtopalloja slovakialaisen kahteen ensimmäiseen syöttövuoroon, mutta Molcan ei antautunut. Sousan paine tuotti kuitenkin tulosta seuraavassa syöttövuorossa ja hän siirtyi murrolla 3-2 johtoon. Tämän jälkeen ottelussa nähtiin odottamaton käänne, kun Sousan peli herpaantui ja Molcan puolestaan jatkoi varmasti ja tehokkaasti. Seurauksena oli vastamurto, pito, murto ja pito, eli erävoitto 6-3.

Toisen erän alkuun Sousa katkaisi Molcanin neljän pelin voittoputken. Kuitenkin Molcan jatkoi vahvasti ja mursi jälleen virheitä tehneen Sousan siirtyen 2-1 johtoon. Molcan mursi vielä kertaalleen ja pääsi tuulettamaan mestaruutta 6-3, 6-2.

– Tiesin, että finaalista tulee todella tasainen, sillä hän on todella kokenut ja hyvä pelaaja. En kuitenkaan odottanut tällaista tulosta. Annoin tänään kaikkeni ja taistelin kovasti. Olin alkuun murron tappiolla, mutta sain sen takaisin ja paransin peliäni loppua kohden. Viimeiset pelit olivat aika intensiivisiä ja olin myös hieman hermostunut, varsinkin viimeisessä syöttövuorossa ollessani 0-30 tappiolla. Olen todella tyytyväinen toiseen Challenger-mestaruuteeni ja on upeaa lopettaa kausi voitokkaasti, kommentoi Molcan.

Turnausvoitto on Molcanin kauden ja samalla uran toinen haastajakiertueella. Hän nousee myös tulevana maanantaina ensimmäistä kertaa urallaan maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon – uusi ennätysranking on joko 87 tai 88.

– Jokainen pelaaja unelmoi pääsystä maailman sadan parhaan joukkoon. Nyt tuntuu todella hyvältä saavuttaa se, mutta kuitenkin tähtään korkeammalle.

Lähde: HPP Open

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä