Jännittävä MM-huipennus huomenna: Grönblom/Hokka ja Kurtbay/Keskinen hyvissä asemissa

Ronja Grönblom ja Veera Hokka suuntaavat 49er FX -luokan MM-huipennukseen Omanissa neljänneltä sijalta.

Suomalaisvenekunnalla on viiden päivän jälkeen kasassa 83 pistettä, kun kolmatta sijaa pitävillä Brasilian kaksinkertaisilla olympiavoittajilla Martine Graelilla ja Kahena Kunzella on 75 pistettä. Toisena olevilla Norjan Helene Naessilla ja Marie Roenningenilla on 72 pistettä ja kilpailua ylivoimaisesti johtavilla Hollannin Odile van Aanholtilla ja Elise Ruyterilla on 56 pistettä.

Sunnuntaina 49er FX:n ohjelmassa on ainakin yksi tavallinen finaalilähtö ja mitalilähtö, jossa on jaossa kaksinkertaiset pisteet. Grönblomilla ja Hokalla on siis vielä mahdollisuudet nousta mitaleille.

– Oli aika kevyt tuuli. Meidät lähetettiin ajoissa vesille, mutta odotimme vesillä reilun tunnin tuulen tasoittumista. Saimme ensimmäiseen lähtöön tosi hyvän startin, mutta floppasimme juuri ennen ensimmäistä ylämerkkiä täysin ja jäimme lähes viimeiseksi. Saimme tehtyä myötätuuliosuudelle kuitenkin oikean päätöksen, ohitimme monta venettä ja pääsimme seitsemäntenä maaliin, mikä oli aikamoinen ihme. Toisaalta se kuvaa hyvin tämän päivän epävakaita kelejä, Grönblom kertoo.

– Myös toiseen lähtöön saimme hyvän startin ja olimme kärkijoukossa ylämerkillä, mutta teimme virheitä ja olimme lopulta kahdeksantena maalissa. Huomiseen suuntaamme tosi hyvin mielin. Meillä on isot piste-erot niin eteen kuin taaksepäinkin. Edessä on ensimmäinen yhteinen mitalilähtömme, ja siitä tulee varmasti jännittävää.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat Nacra 17 -luokan kokonaistilanteessa kuudentena. He purjehtivat lauantaina sijat kuusi, seitsemän ja kahdeksan. Kurtbay ja Keskinen ovat 19 pisteen päässä pronssisijasta.

– Olimme tänään lähes kaikissa lähdöissä ryhmän loppupäässä ja jouduimme taistelemaan tiemme 10 parhaan joukkoon. Onnistuimme siinä onneksi. Olemme tyytyväisiä kisaan tähän asti. Huomenna yritämme voittaa molemmat lähdöt, ja katsotaan sitten, miten käy, Keskinen kommentoi.

Ville Korhonen ja Edvard Bremer ovat 49erissa sijalla 20 (lauantaina sijat seitsemän, 23 ja 11).

MM-regatta huipentuu sunnuntaina kussakin luokassa 10 parhaan mitalilähtöihin. Sitä ennen purjehditaan yksi tavallinen lähtö per luokka.

©Sailing Energy / Oman Sail

Suomalaiset luokkiensa MM-kokonaistilanteissa:

4. Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX
6. Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17
20. Ville Korhonen/Edvard Bremer, 49er

Tulokset: https://49er.org/event/2021-world-championship/#49erresults ja https://nacra17.org/events/2021-world-championships/#results

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä