HPP avusti Commerz Realia 58,8 MW tuulivoimapuiston hankinnassa

Turbiini 411x316

HPP toimi Commerz Real AG:n (“Commerz Real”) suomalaisena neuvonantajana Commerz Realin hankkiessa vaikuttavuusrahastonsa klimaVestin kautta 58,8 MW:n Kuuronkallion tuulivoimapuiston saksalaiselta hankekehittäjältä wpd:ltä. Kuuronkallion tuulivoimapuisto on klimaVestin ensimmäinen hankinta Suomessa.

Kuuronkallion tuulivoimapuisto, joka on ollut kytkettynä verkkoon vuodesta 2020, sijaitsee Kannuksessa Keski-Pohjanmaalla ja käsittää 14 kpl Vestas V150 4.2 MW turbiinia. Tuulivoimapuistolla on kymmenen vuoden PPA-sähkönmyyntisopimus Googlen kanssa, joka kattaa koko tuulivoimapuiston sähkön tuotannon. Eurostatin mukaan tuulivoimapuiston vuosittainen tuotanto vastaa 25 000 suomalaisen kotitalouden sähkön käyttöä, ja säästää siten noin 50 000 tonnia CO2 päästöissä.

Commerz Real on kansainvälinen varain- ja sijoitustenhoitaja ja osa Commerzbank -konsernia. Commerz Realin sijoitukset keskittyvät kiinteistöihin sekä aurinko- ja tuulivoimapuistoihin. Roolissaan Commerzbankin vuokranantajayhtiönä Commerz Real tarjoaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä konsepteja vuokraamiseen. Wiesbadenin pääkonttori mukaan lukien Commerz Realilla on noin 730 työntekijää, ja se hallinnoi varoja noin 35 miljardin euron edestä. Sen emoyhtiö Commerzbank AG on Saksan neljänneksi suurin pankki, joka vastaa noin kolmanneksesta Saksan rahoitusmarkkinoista. wpd AG, jonka pääkonttori sijaitsee Bremenissä, on tuuli- ja aurinkovoimapuistojen kehittäjä, jolla on yhteensä 2 200 työntekijää 21 maassa ympäri maailman.

Watson Farley & Williams (Hampurin ja Münchenin toimistot) toimivat kaupassa Commerz Realin saksalaisena neuvonantajana.

Press release

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

HPP avusti ranskalaista energia-alan suuryritystä TotalEnergiesiä sen hankkiessa 20 prosentin osuuden suomalaisesta start-up-yhtiöstä Ductorista
Energia, Transaktiot

HPP avusti ranskalaista energia-alan suuryritystä TotalEnergiesiä sen hankkiessa 20 prosentin osuuden suomalaisesta start-up-yhtiöstä Ductorista

HPP avusti Commerz Realia 39.9 MW:n tuulivoimapuiston hankinnassa
Energia, Transaktiot, Ympäristö ja luonnonvarat

HPP avusti Commerz Realia 39.9 MW:n tuulivoimapuiston hankinnassa

tuulivoimala-rahoitus-aamu-web
Energia, Transaktiot

HPP avusti Pohjan Voima Oy:n perustajia Pohjan Voiman osakkeiden myynnissä Arise AB:lle 51,1 % osuudella

Ota yhteyttä