HPP avusti Commerz Realia 45,6 MW:n tuulivoimapuiston hankinnassa

Tuulivoimala_wind_fog

HPP toimi Commerz Real AG:n (”Commerz Real”) suomalaisena neuvonantajana Commerz Realin hankkiessa vaikutusrahasto Klimavestin kautta 45,6 MW:n avaimet käteen -periaatteella toteutetun Lumivaaran maatuulipuiston Suomessa Energiequelle-yhtiöltä. Commerz Real laajentaa jatkuvasti uusiutuvaan energiaan liittyvää omistustaan portfoliossaan, ja yhdessä Lumivaaran kanssa Klimavest omistaa nyt Suomessa yhteensä neljä toiminnassa olevaa tuulipuistoa, joiden kokonaiskapasiteetti on yli 170 megawattia.

Lumivaaran tuulipuisto, joka on nyt liitetty sähköverkkoon, voi kattaa arvioidulla sähköntuotannollaan yli 20 000 suomalaisen keskivertokotitalouden laskennallisen vuositarpeen. Tuulivoimapuisto sijaitsee Hyrynsalmella Kainuussa. Tuulivoimalavalmistaja Nordex vastaa jatkuvasta täydestä ylläpidosta, ja Energiequelle vastaa tuulipuiston teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinnista.

 

Commerz Real on Commerzbank-konsernin kiinteistösijoitusten omaisuudenhoitaja, jolla on yli 50 vuoden kansainvälinen markkinakokemus. Yli 800 työntekijää hallinnoi noin 34 miljardin euron arvosta omaisuutta Wiesbadenin pääkonttorissa ja 17 muussa toimipisteessä ja sivukonttorissa Saksassa ja ulkomailla. Commerz Real on sijoittanut aurinkoenergiaan vuodesta 2005 ja tuulivoimaloihigigawattian ja muihin energiainfrastruktuurisegmentteihin vuodesta 2016. Yhtiö hallinnoi tällä hetkellä yli 50 aurinkovoimalaa ja yli 40 maa- ja merituulipuistoa Saksassa ja Euroopassa, joiden nimellisteho on yhteensä noin 1,5 gigawattia.

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä