Outi Iso-Markku, Laura Leino ja Julia Pekkala kutsuttu osakkaiksi ympäristö-, energia- ja riidanratkaisutiimeihin

hpp_uudet_osakkaat_Leino_Pekkala_Iso-Markku

HPP on vahvistanut ympäristö-, energia- ja riidanratkaisutiimejään kutsumalla kolme kokenutta asiantuntijaa, ympäristöjuristit Outi Iso-Markun ja Laura Leinon sekä riidanratkaisujuristi Julia Pekkalan osakkaiksi (Partner elect). Outi Iso-Markku ja Julia Pekkala ovat toimineet HPP:llä Senior Counsel -tehtävissä, Laura Leino siirtyy HPP:lle korkeimmasta hallinto-oikeudesta (KHO).

Outi Iso-Markku on erikoistunut ympäristöoikeuteen. Hän avustaa asiakkaita laaja-alaisesti suurten teollisuus-, energia- ja infrastruktuurihankkeiden monimutkaisissa ja haastavissa luvitukseen liittyvissä kysymyksissä. Outin erikoisosaamista ovat ympäristölupiin, YVA-menettelyyn, maankäyttöön ja kaavoitukseen liittyvät kysymykset sekä niihin liittyvät hallinto-oikeusprosessit. Lisäksi hänellä on laajasti kokemusta ympäristörikosoikeudesta ja kiertotalouteen liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä. Aiemmin Outi on työskennellyt ympäristöministeriön ympäristönsuojeluosastolla vastuualueenaan jäte-, tuote- ja kemikaalilainsäädäntöön liittyvät lainvalmistelutehtävät. Hän on myös Suomen Asianajajaliiton ympäristöoikeuden asiantuntijaryhmän jäsen.

Laura Leino on erikoistunut ympäristöoikeuteen. Hänellä on vankka käytännön kokemus asiakkaiden avustamisesta laajojen energia-, infra- ja teollisuushankkeiden lupa-, YVA- ja maankäyttömenettelyissä. Laura palaa HPP:lle korkeimmasta hallinto-oikeudesta, jossa hän toimi esittelijäneuvoksena ympäristö- ja maankäyttöasioissa. Aiemmin hän on työskennellyt ympäristöasioiden ja vihreän siirtymän hankkeiden parissa HPP:llä Senior Counsel -roolissa, energia- ja ympäristöalan konsultointitoimistossa sekä energiayhtiössä. Laura on toiselta koulutukseltaan biologi ja laatii parhaillaan oikeustieteen alan väitöskirjaa ekologisesta kompensaatiosta.

Julia Pekkala on erikoistunut riidanratkaisuun. Julia avustaa asiakkaita kansainvälisissä ja kotimaisissa välimiesmenettelyissä ja oikeudenkäynneissä sekä vaihtoehtoisissa riidanratkaisumenettelyissä. Julia on toiminut asiamiehenä lukuisissa laajoissa kaupallisissa riidoissa, jotka ovat liittyneet erityisesti energia-alaan, rakentamiseen, projektitoimituksiin ja kilpailuoikeudellisiin vahingonkorvausasioihin. Julia neuvoo asiakkaita säännöllisesti myös konfliktien ennaltaehkäisyssä ja oikeudellisessa riskienhallinnassa.

HPP on Suomen johtava juridiikan asiantuntija ympäristöoikeudessa, vihreän siirtymän energiahankkeissa sekä niihin liittyvien hankkeiden kehittämisessä ja hallinnassa. Suomen suurinta ympäristö- ja energiatiimiä tukee kattava osaaminen transaktioissa, rahoitusratkaisuissa ja kilpailuoikeudessa. Myös HPP:n riidanratkaisutiimi on yksi Suomen vahvimmista. Toimitusjohtaja ja transaktiotiimin osakas Markku Mäkinen näkee uudet osakkaat myös luontevana jatkona strategialle, joka kiteytettiin alkuvuodesta seuraavaksi viisivuotiskaudeksi.

”Geopoliittinen tilanne, ilmastonmuutos ja uudet teknologiainnovaatiot vaikuttavat vahvasti liiketoimintaympäristöön ja sääntelyyn, ja siten myös asiakkaidemme muuttuviin palvelutarpeisiin globaalisti. Voittava yhdistelmämme asiakkaiden uusiutuvan energian ja vihreän siirtymän hankkeissa on markkinoiden laajin ja paras ympäristöoikeuden osaaminen yhdistettynä syvälliseen toimialan liiketoimintaymmärrykseen. Uudet osakkaat jo ennestään vahvoilla ympäristö- ja energiapalvelualueillamme sekä riidanratkaisussa varmistavat kykymme vastata asiakkaidemme kasvaviin juridisiin tarpeisiin myös tulevaisuudessa. Olemme erittäin ylpeitä ja iloisia uusista osakasvahvistuksista”, Markku Mäkinen kommentoi.

HPP Asianajotoimisto on liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Kumppanuutemme avulla asiakkaillamme on aina käytössään olennaista osaamista ja parhaat asiantuntijat. Asiakkaitamme ovat alojensa johtavat suomalaiset ja kansainväliset yritykset. Erikoistumisalueisiimme kuuluvat yritys- ja rahoitusjärjestelyt, ympäristö ja luonnonvarat, riidanratkaisu, teknologia, immateriaalioikeudet, maksukyvyttömyysmenettelyt, EU- ja kilpailuoikeus, työoikeus, kiinteistöt, logistiikka, verot sekä julkiset hankinnat.

Julia

Pekkala

Partner (elect)

Laura

Leino

Partner (elect)

Outi

Iso-Markku

Partner (elect)

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä