Kokenut IPR-asiantuntija Henrik af Ursin HPP:n osakkaaksi

Immateriaalioikeuksiin erikoistunut asianajaja Henrik af Ursin on aloittanut 23.11.2023 HPP:llä Partner Elect -roolissa ja vahvistaa HPP:n IPR-osaamista. Henrik siirtyy osakkaaksi vuoden 2024 alusta.

Ennen siirtymistään HPP:lle Henrik on toiminut muissa alan johtavissa asianajotoimistoissa. Hän on kansainvälisesti tunnustettu asiantuntemuksestaan alan tunnetuimmissa oppaissa ml. Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, WTR 1000 ja Who’s Who Legal.

Henrik on neuvonut kotimaisia ja ulkomaisia asiakkaitaan immateriaalioikeuksien suojaamiseen, puolustamiseen ja kaupallistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Hänen syvällistä erityisosaamistaan ovat esimerkiksi IPR:ien identifiointi, IPR-loukkaukset, rinnakkaistuonti, tuoteväärennökset ja piratismi, oikeudenkäynnit, sopimukset, IPR-portfolioiden hallinta sekä liikesalaisuudet ja domain-nimet. Henrikin erikoisalaa ovat myös mediaan ja viihdetoimialaan liittyvät kysymykset, kuten elokuvien tuotantoon liittyvät sopimukset, sekä markkinointi eri medioissa.

Henrik neuvoo säännöllisesti asiakkaitaan erilaisiin transaktioihin liittyvissä IPR-kysymyksissä ja työsuhteisiin liittyvissä IPR-asioissa. Henrik on myös EU-tavaramerkkiasiamies ja toimii domain-nimiriitoja ratkaisevana panelistina ja International Trademark Associationin (INTA) komiteajäsenenä.

HPP:n toimitusjohtaja Markku Mäkinen toivottaa Henrikin lämpimästi tervetulleeksi vahvistamaan HPP:n asiantuntijatiimiä: ”On hienoa saada ansioitunut IPR-asianajaja tukemaan asiakkaitamme immateriaalioikeudellisten kysymysten jatkuvasti lisääntyessä. Henrikin osaaminen vahvistaa kykyämme palvella asiakkaitamme laajasti immateriaalioikeudessa sekä EU-lainsäädännön tulkintaa koskevissa kysymyksissä. Olemme digitalisaatioon liittyvissä juridisissa palveluissa yksi Suomen johtavista asianajotoimistoista ja kansainvälisesti tunnustettu Tier 1 -kategorian osaaja. Henrik vahvistaa entisestään palveluitamme myös teknologiaan liittyvissä IPR-asioissa.”

Henrik kommentoi siirtymistään HPP:lle: ”Olen todella innostunut liittyessäni HPP:n arvostettuun tiimiin ja kiitän HPP:tä tästä mahdollisuudesta. Immateriaalioikeuksilla on jatkuvasti tärkeämpi rooli globaalissa ympäristössä, ja ne vaikuttavat jokaisen yhtiön kilpailuetuun. On mahtavaa, että saan tilaisuuden neuvoa HPP:n asiakkaita immateriaalioikeuksien tehokkaassa turvaamisessa ja hyödyntämisessä.”

HPP Asianajotoimisto on liikejuridiikkaan erikoistunut asianajotoimisto. Syvällisen liiketoimintaymmärryksen avulla varmistamme, että asiakkaillamme on aina käytössään olennaista osaamista ja parhaat asiantuntijat. Asiakkaitamme ovat alojensa johtavat suomalaiset ja kansainväliset yritykset. Erikoistumisalueisiimme kuuluvat yritys- ja rahoitusjärjestelyt, ympäristö ja luonnonvarat, riidanratkaisu, teknologia, immateriaalioikeudet, maksukyvyttömyysmenettelyt, EU- ja kilpailuoikeus, työoikeus, kiinteistöt, logistiikka, verot sekä julkiset hankinnat. Olemme yksi Suomen johtavista juridiikan asiantuntijoista mm. vihreän siirtymän energiahankkeissa ja teknologiaan sekä digitalisaatioon liittyvissä kysymyksissä.

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä