Johdon vastuu kansainvälisissä kartelleissa

HPP:n EU- ja kilpailuoikeusryhmä järjesti seminaarin johdon vastuusta kansainvälisissä kartelleissa Hotel Kämpin Peilisalissa 3.10.2013. Seminaarin puhujina olivat British Airways World Cargon entinen kaupallinen johtaja Keith Packer, asianajotoimisto SORAISEN Latvian toimiston osakas ja kilpailuryhmän vetäjä Rudolfs Engelis sekä HPP:n osakas ja kilpailuryhmän vetäjä Tuomas Saraste.

Keith Packer kertoi omista henkilökohtaisista kokemuksistaan liittyen maailman suurimpiin kuuluneeseen lentorahtikartelliin sekä  vankilassa Yhdysvalloissa  viettämäänsä kahdeksan kuukauden vankeustuomioon kartelliin osallisena British Airwaysin ylimpänä johtajana. Packerin esitys toi johdon henkilökohtaisen vastuun konkreettiselle tasolle. Rudolfs Engelis puolestaan kertoi johdon vastuusta Baltian maiden osalta ja muistutti osallistujia siitä, että esimerkiksi Virossa johtajien henkilökohtainen rikosvastuu on mahdollinen, vaikka oikeuskäytäntöä onkin toistaiseksi vielä niukalti. Tuomas Saraste tiivisti päivän teeman ja kertoi missä olosuhteissa suomalainen yritysjohtaja tai työntekijä voi joutua henkilökohtaiseen vastuuseen kartellin osalta joko Suomessa tai ulkomailla.

HPP:n EU- ja kilpailuoikeusryhmä antaa mielellään lisätietoa seminaarista sekä johdon vastuusta kansainvälisten ja kotimaisten kartellien osalta.

 

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä