HPP on solminut yhteistyösopimuksen Suomalaisen Kamariorkesterin kanssa

Suomalainen Kamariorkesteri on ammattimuusikoiden kutsumusorkesteri. Sen soittajat tulevat Suomen orkesterien eturivistä, konserttimestareista ja äänenjohtajista, johtavista pedagogeista sekä tunnetuista vapaista taiteilijoista.

SKO konsertoi vuosittain pääkaupunkiseudulla ja on vuodesta 2000 toiminut kantavana voimana elokuussa järjestettävällä Tammisaaren Kesäkonsertit -festivaalilla. Orkesteri on myös tehnyt useita ulkomaankiertueita, joista vuoden 1996 USA:n kiertue ja vuosien 2003 sekä 2008 Kiinaan suuntautuneet kiertueet ovat olleet laajimpia. Tämän lisäksi SKO:lla on toistakymmentä pääasiassa omaan käyttöön tehtyä levytystä.

Suomen 100-vuotistaipaleen kunniaksi Suomalainen Kamariorkesteri korostaa tulevaisuutta ja nuorten tärkeää asemaa maamme eteenpäin viemisessä kulttuurillisesti ja musiikillisesti. Vuonna 2017 orkesterin yhdeksi päätavoitteista nousee SKO:n tradition siirtäminen nuoremmille sukupolville ja Suomalainen Kamariorkesteri aloittaakin kolmivuotisen hankkeen: Suomalaisen Kamariorkesterin Nuorisoakatemian. Nuoret valitaan vuosittain valmennuksen piiriin erikseen järjestettävillä koesoitoilla.

Suomalaisen Kamariorkesterin työ perustuu valtaosin yksityiseen tukeen. Orkesterin taustalla toimii joukko johtavia suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, joista Kone, Veho, Konecranes, Nokia, Fiskars ja HPP Asianajotoimisto yhdessä Raaseporin kaupungin kanssa kantavat päävastuun.

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä