Andrew Cottonin haastattelu The American Lawyer erikoisjulkaisussa

Asianajoalan kansainvälinen erikoisjulkaisu The American Lawyer julkaisi lokakuun numerossaan Pohjoismaiden transaktiomarkkinoita käsittelevän artikkelin, jossa HPP:n osakas Andrew Cotton kertoo näkemyksiään aiheesta.

Pohjoismaisilla transaktiomarkkinoilla ei kuluvan vuoden toisella neljänneksellä ylletty ensimmäisen neljänneksen lukuihin, mutta tästä huolimatta artikkelissa arvioidaan alueen markkinatilanteen olevan vilkastumassa.

Cottonin mukaan sijoittajien luottamusta vahvistavat useat tekijät.

”Hyvät kohteet ovat ensimmäinen ennakkoehto. Lisäksi hintataso [Pohjoismaissa] saattaa olla realistisempi kuin tietyillä muilla alueilla.”

Cotton huomauttaa edelleen, että useat viimeaikaiset mittavia otsikoita keränneet transaktiot ovat kohdistaneet sijoittajien huomion alueelle. Suomessa teknologiasektori on ollut erityisen tuottoisa alue korkean profiilin transaktioille.

”Viimeaikainen korkean profiilin transaktioiden määrä on kohdistanut sijoittajien huomion suomalaisiin start-up-yhtiöihin sekä mahdollisesti poistanut tiettyä aiempaa pidättyväisyyttä suomalaiseen yhtiöön sijoittamisen suhteen”, Cotton arvioi.

”Yhdysvaltalaisen tai aasialaisen sijoittajan on helpompi sijoittaa suoraan suomalaiseen osakeyhtiöön, jos sellaiset yhtiöt kuin Facebook tai Google ovat niin jo tehneet”, hän huomauttaa. Andrew Cottonin haastattelu Nordics – TAL Oct 2014

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä