HPP toimi Terrafame Groupin juridisena neuvonantajana Talvivaaran kaivosliiketoiminnan ostossa

Talvivaara

HPP toimi Terrafame Groupin juridisena neuvonantajana 14.8.2015 toteutuneessa liiketoimintakaupassa, jossa Terrafame Oy osti Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesältä Sotkamon kaivoksen liiketoiminnan. Terrafame Group Oy, joka omistaa Terrafame Oy:n, on Suomen valtion täysin omistama yritys. Valtio on varannut Terrafame Groupin toimintaan yhteensä 209 miljoonaa euroa. Terrafame Oy käynnistää välittömästi kaivostoiminnan uudelleen Sotkamossa. Kaivos tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä ensisijassa nikkeliä ja sinkkiä.

”HPP:n ympäristö- ja kaivosoikeuden osaaminen yhdistettynä kokemukseen yritys- ja rahoitusjärjestelyiden toteutuksesta auttoi merkittävästi tämän monimuotoisen hankkeen eri vaiheissa, uuden kaivosyhtiön luomisessa sekä lopullisen transaktion toteutuksessa”, toteaa Työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos ja Terrafame Groupin hallituksen puheenjohtaja Matti Hietanen.

HPP:n tiimiä johtivat toimitusjohtaja, osakas Markku Mäkinen ja osakas Tarja Pirinen. Projektin laajuuden ja keston vuoksi projektiin osallistui useita HPP:n osakkaita, Senior Associate ja Associate –lakimiehiä.

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä