Purjehduksen MM-kisat: Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen nappasivat lähtövoiton

Olympialuokkien toinen MM-kisapäivä käytiin pariveneiden lähdöillä mahtavissa olosuhteissa. Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen nappasivat päivän ensimmäisestä lähdöstä lähtövoiton ja pitävät kokonaistulosten viidettä sijaa Nacra 17 -luokassa. Ronja Grönblom ja Veera Hokka ovat 17. sijalla 49er FX -luokan kokonaistuloksissa.

Lähtövoiton ja toisen sijan jälkeen Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen kaatuivat päivän kolmannessa lähdössä purjehtiessaan neljäännellä sijalla. Nacra 17 -tiimi menetti kaatumisen myötä kymmenen sijaa, mutta onnistui kirimään viimeisellä kierroksella lähdön seitsemänneksi.

– Kaatuminen pääsi yllättämään hieman erikoisesti. Ärsyttävintä siinä oli, että jos olisin huomannut sen tulevan, olisin varmasti saanut sen pysäytettyä. Menetimme lopulta neljä pistettä, mikä on paljon, kun taistelemme kärkisijoituksista. Tuntuu siltä, että tänäänkin jäi muutama piste radalle. Tilanne on kuitenkin hyvä, ja olemme nopeita, Sinem Kurtbay kertoo.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka purjehtivat tasaisen päivän naisten skiff-luokassa. 49er FX -tiimi on kahden kisapäivän jälkeen kahdeksan pisteen päässä kärkikymmeniköstä.

– Tänään oli tosi hyvää perustekemistä, ja saimme parannettua startteja eilisestä. Muutama tekninen virhe sattui tänään, mutta ei mitään erityisen merkittävää. Veneen vauhti on hyvä – kovaa mennään, tiivistävät Grönblom ja Hokka.

Pariveneet, Nacra 17, 49er ja 49er FX, jatkavat regattaansa huomenna sunnuntaina. Kaarle TapperNooa LaukkanenValtteri Uusitalo ja Aleksi Tapper käynnistävät kisansa ILCA 7 -luokassa, ja Monika Mikkola ILCA 6 -luokassa.

Suomalaiset 2023 MM-kisoissa:

Nacra 17 – Sekajoukkue katamaraani 
5. Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen (maittain sijoitus 5) – Tänään: 1, 2, (7)

49er FX – Naisten skiff
17. Ronja Grönblom/Veera Hokka (maittain sijoitus 15) – Tänään: 9, 5, (11)

49er – Miesten skiff
58. Juuso Roihu/Lasse Lindell (maittain sijoitus 26) – Tänään: 17, 20, (22)
62. Oskari Muhonen/Edvard Bremer – Tänään: 23, 17, 16

Tulokset ovat alustavia. Linkki kokonaistuloksiin tässä. Haagin MM-kisoissa jaetaan maapaikkoja Pariisin kesäolympialaisiin eri luokkien osalta seuraavasti: Nacra 17 (9 paikkaa), 49er- ja 49er FX (10 paikkaa), iQFoil (11 paikkaa), ILCA 6- ja 7 (16 paikkaa), Formula Kite (8 paikkaa), 470 (8 paikkaa).

Kuvassa Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen. Kuvaaja: World Sailing/Sailing Energy

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä