Poikkeuksellinen mitalivuosi jatkuu, Kaarle Tapper purjehti EM-pronssia

Kaarle Tapper purjehti pronssia Ranskassa järjestetyissä ILCA-luokkien EM-kisoissa. Tapper lähti finaalipäivään kolmannelta sijalta. Finaalipäivä oli jäädä lähdöittä kevyen tuulen takia. Puoli tuntia ennen aikarajan umpeutumista viimeinen lähtö saatiin käynnistettyä. Tapper purjehti finaalilähdössä viidenneksi, varmistaen pronssimitalinsa.

– Odottelimme pitkään vesillä, mutta sitten tulikin aika hyvä keli. Sain hyvän lähdön ja homma oli heti niin sanotusti hanskassa. Alussa tuli oltua vähän liian keskellä rata-aluetta, mutta sain kaksi hyvää myötätuuliosuutta ja olin viidentenä maalissa. Pronssi varmistui, joten kyllä täytyy olla tyytyväinen, Kaarle Tapper sanoo rannassa.

EM-pronssi on Kaarle Tapperin ensimmäinen aikuisten arvokisamitali. Kilpailun voitti Kyproksen Pavlos Kontides, hopea meni Iso-Britannian Michael Beckettille. Tapperin pronssi on Suomen ensimmäinen miesten arvokisamitali ILCA 7 -luokassa (entinen Laser standard) vuoden 1993 jälkeen, jolloin Thomas Johansson voitti silloisessa Laser-luokassa MM-kultaa. 

Kuvassa Kaarle Tapper.

– Suuret onnittelut Kaarle Tapperille ja hänen tiimille EM-pronssista! Kaarlen potentiaali on huikea, joka hiljalleen realisoituu. Lajille kolmen arvokilpailumitalin vuosi on poikkeuksellisen kova, mutta meillä on kykyä vieläkin parempaan, kommentoi maajoukkueen valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko.

Tapperin lisäksi kultafinaaleissa kilpaili Valtteri Uusitalo ja Nooa Laukkanen. Uusitalo oli finaalipäivään lähtiessä 31:s, ja Laukkanen 36:s (lopputulokset päivittyvät). Hopeafinaaleissa Aleksi Tapper oli 80:s, ja Otto Dahlberg 104:s.

Kokonaistulokset: https://onb.eurilca.roms.ar/senioropeneuropeans2022/index.php/en/onb-results

Kilpailujärjestäjän kuvat: https://eurilca.smugmug.com/2022-European-Championships/2022-EurILCA-Senior-Europeans

Kuvissa Kaarle Tapper. Kuvaaja: Johan Ekblom/SPV

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä