Olympiakarsintavuoden tavoitteena neljä maapaikkaa ja kaksi MM-mitalia

Purjehdusmaajoukkue eli Sailing Team Finland suuntaa elokuussa Haagissa kilpailtavaan MM-regattaan ja samalla Pariisin olympialaisten ensimmäiseen maapaikkakarsintaan uudistuneella maajoukkueella.

– Tähtäämme Haagissa neljään maapaikkaan, kahteen mitaliin ja kahteen pistesijaan. Kaikkiaan meillä on mahdollisuus saavuttaa maapaikka Pariisiin kahdeksassa veneluokassa. Realistinen tavoite on viidestä seitsemään paikkaa, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko summaa.

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat viime vuonna Nacra 17 -luokassa MM-pronssia ja EM-hopeaa ja Kaarle Tapper ILCA 7 -luokassa EM-pronssia. Menestysvuoden kruunasi Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tukipäätös, jonka myötä purjehduksesta tuli ensimmäinen kärkilajien tukiohjelmaan sijoittuva kesäolympialaji.

– Päätös antaa meille valtavasti voimaa toimintaamme ja nostaa itseluottamustamme. Se varmistaa uusitun liittojohtoisen valmennusjärjestelmän ylläpitämisen sekä toimintojen jatkuvan kehittämisen. Korkein status tuo luonnollisesti myös vastuuta – liitolla on pyrkimys vakiinnuttaa kykymme tehdä huipputulosta, Kaijansinkko linjaa.

Sailing Team Finland jakautuu A- ja B-maajoukkueisiin, joihin on tullut jonkin verran muutoksia. Tuuli Petäjä-Sirén päätti menestyksekkään uransa, mutta Aleksandra Blinnikka ja Jakob Eklund kiitävät A-maajoukkueessa iQFoilissa kohti Pariisia.

– Tämä oli hieno uutinen, joka mahdollistaa projektilleni lisää tukea ja on samalla osoitus liiton luottamuksesta projektiini. Tästä on hyvä jatkaa, sillä suurempi tuki mahdollistaa laadun päivittäiseen tekemiseen jatkossakin, Jakob Eklund toteaa.

B-maajoukkueeseen valittiin hiljattain uuden projektin lanseerannut 49er-tiimi Oskari Muhonen/Edvard Bremer. Muhonen voitti aiemmin Finnjollissa kolme alle 21-vuotiaiden maailmanmestaruutta.

A-maajoukkue
Sinem Kurtbay / Akseli Keskinen (Nacra 17)
Ronja Grönblom / Veera Hokka (49erFX)
Monika Mikkola (ILCA 6)
Kaarle Tapper, Nooa Laukkanen, Valtteri Uusitalo (ILCA 7)
Jakob Eklund (iQFoil.-miehet)
Aleksandra Blinnikka (iQFoil-naiset)

 B-maajoukkue
Noora Ruskola (Formula Kite)
Aleksi Tapper, Otto Dahlberg, Noel Laukkanen (ILCA 7)
Oskari Muhonen / Edvard Bremer (49er)
Sofia Hämäläinen, Siri Kaskeala (iQFoil-naiset)

 Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2023: 
10.-17.3.        ILCA 6 ja ILCA 7 EM-kisat, Andora, Italia 
1. – 8.4.          Trofeo Princesa Sofia, Palma, Mallorca 
22.-29.4.        Semaine Olympique Française, Hyères, Ranska 
8.-14.5.          iQFoil EM-kisat, Patras, Kreikka 
31.5.-4.6.       Allianz Regatta, Lelystad, Alankomaat 
17.-25.6.        Kieler Woche, Kiel, Saksa 
7.-16.7.          Pariisin Test Event -regatta, Marseille, Ranska 
10.-20.8.        Purjehduksen MM-kisat 2023, Haag, Alankomaat 
16.-24.9.        Formula Kite EM-kisat, Portsmouth, Iso-Britannia 
8.-13.11.        49er-, 49erFX- ja Nacra 17 EM-kisat, Vilamoura, Portugali

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä