Arvokisakausi täyteen vauhtiin ⎯ Monika Mikkola starttaa MM-regattaan Texasissa

Kuusipäiväiset ILCA 6 -luokan MM-kisat käydään Texasissa, USA:ssa. Monika Mikkolan, ja 85:n kilpakumppanin MM-regatta käynnistyy keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa. Kisat päättyvät sunnuntaina 16. päivä lokakuuta. ILCA 6 -luokka tunnettiin aikaisemmin Laser Radialina.

– Täällä on kaikki huiput mukana. Toivon hyvää tekemistä viikolla. Stressaavia tilanteita tulee varmasti eteen ja toivottavasti osaan käyttää hyväkseni kaikkea mitä olen kesän aikana oppinut, Monika Mikkola kertoo.

Mikkolalla on pitkä harjoituskausi takana Haagissa, sekä tulevilla Olympiavesillä Marseillessa. MM-kisat USA:ssa tarjoavat vaihtelua, ennen paluuta Välimerelle marraskuun EM-kisoja varten.

– Kisakausi käynnistyy hyvän kesätreenikauden pohjalta. Kausi on tavanomaista myöhäisempi, useimmiten kisataan kesällä, mutta odotamme innolla ensimmäistä starttia. Texasin lämpöä ja hyvää tuulta on tarjolla. Olemme valmiita hyvään kisaan, kommentoi maajoukkueen lajivalmentaja Steven Le Fevre.

Tulosseuranta ja lisätiedot.

Formula Kiten MM-kisat käynnistyvät tiistaina Italiassa

Rinnakkaisesti kilpailtavat Formula Kiten MM-kisat käydään Italian Sardiniassa. Ensimmäistä kauttaan luokassa purjehtiva Noora Ruskola lähtee kisoihin ainoastaan viikon siirtymällä EM-kisoista. Noora Ruskola päätti EM-kisat sijalla 24 kokonaistuloksissa, kaikki maat mukaan laskettuna sijoitus oli 32. 

– Olen tosi tyytyväinen EM-kisoihin, mutta uskon että pystyn parantamaan tulosta. Täällä on tietenkin enemmän kilpailijoita, mutta uskon että pystyn vetämään tasaisen kisan ja välttämään virheitä, Noora kommentoi.

Tulosseuranta ja lisätiedot.

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2022:

11.-16.10. Formula Kite MM-kisat, Poetto Beach, Italia
11.-16.10. ILCA 6 MM-kisat, Texas, USA
17.-22.10. IQFoil MM-kisat, Brest, Ranska
16.-21.11. ILCA 6 & 7 EM-kisat, Hyeres, Ranska

Kuva Monika Mikkolasta. Kuvaaja: Jukka Saarikorpi/SPV

Jaa sisältö verkossa

Lue myös

Ota yhteyttä