Vastuullisuus

Ympäristövastuu

Uusiutuva energia, energiatehokkuus ja kestävä infrastruktuuri

Käytämme mahdollisimman vähän, mutta uusiutuvaa energiaa. Moderni teknologia säästää sähköä ja auttaa meitä vähentämään kulutustamme. Kierrätämme ja hankimme käyttötavaramme vastuullisilta toimijoilta ja uusiomateriaaleista valmistettuna.

Olemme sitoutuneet siihen, että käytämme vain puhdasta ja uusiutuvaa energiaa ja pyrimme aktiivisesti vähentämään energiankulutustamme esimerkiksi optimoimalla IT-laitteiden virranhallintaominaisuuksia ja hyödyntämällä LVI-tekniikan säätömahdollisuuksia. Käytämme vain uusiutuvaa energiaa toimitiloissamme. Sitoudumme hankinnoissamme ottamaan huomioon kestävän kehityksen, ympäristönsuojelun ja työntekijöiden ihmisarvoisen kohtelun. Tämä tarkoittaa esimerkiksi näiden näkökulmien huomioimista toimintaamme tukevia hyödykkeitä hankkiessa. Tilaamiemme tuotteiden materiaalit voivat olla esimerkiksi kierrätettyjä tai varmennetusti eettisesti tuotettuja esimerkiksi erilaisin sertifioinnein. Edistämme omassa toiminnassamme ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Kierrätämme roskat, mahdollistamme etätyön ja -palaverit. Kierrätämme myös tietokoneemme ja tulostimemme, jonka jälkeen ne vanhentuessaan hävitetään ympäristöystävällisesti. Olemme vähentäneet paperinkulutusta systemaattisesti toimistossamme.

Toimimme puhtaan ja uusiutuvan energian käytön ja energiatehokkuuden sekä kestävän teollisuuden, infrastruktuurin ja kaupunkien edistämiseksi yhteiskunnassa ja edistämme yhteiskunnassa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyviä toimenpiteitä ja tietoisuutta niistä. Osallistumme esimerkiksi pro bonona erilaisiin kestävän kehityksen juridisiin hankkeisiin riippumattomien järjestöjen kanssa.

Olemme vuodesta 2021 käyttäneet vain uusiutuvaa energiaa toimitiloissamme.

HPP Asianajotoimisto

Asiantuntijamme ovat jäseninä erilaisissa uusiutuvan energian kehityshankkeita ja lainsäädäntöä edistävissä työryhmissä, ja jaamme alan tietoa ja kehitämme lainsäädäntöä verkostomme ja sidosryhmien kautta. Tuemme esimerkiksi säännöllisesti Suomen Tuulivoimayhdistystä, jonka jäseniä autetaan ymmärtämään tuulivoiman kehittämistä Suomessa koskevaa oikeudellista ja sääntelyjärjestelmää sekä edistämään lainsäädäntömuutoksia Suomen tuulivoimateollisuuden kehityksen nopeuttamiseksi.

Tuemme myös ilmastonmuutosta hillitseviä toimenpiteitä liiketoimintamme kautta, sillä olemme yksi alan johtavista uusiutuvan energian hankkeisiin keskittyvistä asianajotoimistoista. Alan tunnettuihin asianajotoimistoja arvioiviin tahoihin kuuluva Legal 500 on listannut meidät suositeltujen toimistojen joukkoon Green Guide -oppaassaan.

Asiantuntijamme ovat jäseninä erilaisissa uusiutuvan energian kehityshankkeita ja lainsäädäntöä edistävissä työryhmissä, ja jaamme alan tietoa ja kehitämme lainsäädäntöä verkostomme ja sidosryhmien kautta.

HPP Asianajotoimisto

221124_1425_Photo_PasiSalminen_com

Ota yhteyttä