Eu ja Kilpailu
Yksi Suomen johtavista EU- ja kilpailuoikeuteen erikoistuneista tiimeistä, jonka asiantuntijoilla on asianajotoiminnan lisäksi laaja kokemus työskentelystä kilpailuviranomaisissa ja yrityksissä. Palvelemme ratkaisukeskeisesti kaikissa kilpailuoikeuteen liittyvissä kysymyksissä. Neuvonantomme kattaa mm. yritysten väliset yhteistyö- ja sopimusjärjestelyt, määräävän markkina-aseman kysymykset, yrityskauppavalvonnan sekä compliance-ohjelmien laatimisen ja toteuttamisen yrityksille sekä toimialajärjestöille. Olemme toimineet asiamiehenä lukuisia kantajia sisältäneissä, kartelleihin ja määräävän markkina-aseman väärinkäyttöön liittyneissä vahingonkorvausprosesseissa.
Tutustu tiimiin
EU- ja kilpailutiimimme asiantuntijoilla on laaja kokemus viranomaisten yllätystarkastusten ja niihin liittyvien kartelliprosessien kohteeksi joutuneiden yritysten avustamisesta. Olemme toimineet vastaajien asiamiehenä mm. asfaltti-, puukauppa-, voimajohto- ja terveydenhoitokartelliprosesseissa. Tiimillämme on syvällinen asiantuntemus esimerkiksi EU:n kemikaali- ja tuoteregulaatioon kuuluvista oikeudellisista ja hallinnollisista prosesseista sekä erilaisia valtiontukia koskevista kysymyksistä.
I was very pleased with the advice, which considered our issue from more viewpoints than I could have wished for and from both an EU and national competition regulatory perspective
Chambers europe
Tukea jatkuvasti muuttuvan kilpailusäännöstön tulkinnassa
Kilpailutiimimme laatii yrityskauppavalvontaan liittyviä ilmoituksia mm. Kilpailu- ja kuluttajavirastolle ja Euroopan komissiolle sekä avustaa yrityksiä niihin liittyvissä viranomaisprosesseissa.
Avustamme säännöllisesti yrityksiä myös ulkomaisia yritysostoja (foreign direct investment) koskevissa arvioissa ja näihin liittyvissä prosesseissa kansallisessa viranomaisessa, Työ- ja elinkeinoministeriössä. Asiantuntijatiimimme avustavat säännöllisesti myös valtiontukiasioissa.
Muuttuvat kilpailusäännöt
Sarjan ensimmäisessä osassa paneudumme muutoksiin EU:n jakelu- ja toimitussopimuksia koskevassa sääntelyssä sekä erityisesti verkkokauppaa ja -alustoja koskeviin tarkentuneisiin säännöksiin.
Sarjan toisessa osassa keskitymme kilpailijoiden välistä sallittua yhteistyötä koskeviin sääntöehdotuksiin, jotka astuivat voimaan 1.1.2023. Ehdotukset sisältävät myös uutta sääntelyä koskien kestävän kehityksen tavoitteita.
Sarjan kolmannessa ja viimeisessä osassa käsittelemme yrityskauppavalvonnan kansallisten liikevaihtorajojen mahdollista alenemista koskevia muutoksia.
VALITTUJA REFERENSSEJÄ
Artikkelit
EU ja kilpailu